Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Oct 22, 2005

Mood Raya ... :D

Tetiba malam tadi terasa mood raya menjelma bile berkumpul reramai bersama teman-teman tersayang ... sape lagi kalau bukan kanak-kanak comel di Oita ni .. dah balik Mesia ntah bile la plak dapat berkumpul ramai-ramai slumber party .. ahaks ! Slumber Party ke tu .. ??? Ntah la .. tapi bile ramai-ramai seronok la plak rase .. walaupun belum berjaya bertarawikh bersama-sama muslimat.. heheh takpe ade beberapa hari lagi ni ade rezeki kite wat sesame ye ..

Bile bace blog kengkawan semua cerita raya .. mood raye mula datang .. dah 2 tahun rasenye tak raye dengan gamaknye .. mase 1st year je rase raye bebetul sebab terkena first time raye exam paper penting mase tu .. ape lagi meraung laaa dalam kelas .. memang seriesss orang perak kate ' beghayorrr matenye' pagi raye tu .. tahun kedua pun kena exam jugak tapi dah biasa dah sebab mase 1st year dedua raye ade exam .. 2nd year pun dedua raye kena exam .. last year alhamdulillah tak kena raye time exam .. hehehe raye sakan la ...

Memandangkan tahun ni merupakan raya terakhir di Bumi Jepun ni .. rase sedih pun ada .. rase sayang nak meninggalkan bilik aku yang memenangi award bilik paling kecik dan sempit kat Oita ni pun ade .. uwaaaa bile aku balik nanti mesti rindu kat suasana raya sini .. ade BBQ , ade satay , ade rendang daging jaja , ade kek black forest kak fuza , ade rendang perak kak lina ... ade ketupat segera mui uwaaaaaa nanti balik sume dah takde .. uwaaaaaaa .. uwaaaaaaa ...

Pengalaman 4 tahun beraya kat negara orang ni mengajar aku erti hidup berdikari .. walaupun memula rase sayu pagi raya takde berebut ngan mak nak gosok baju raye , takde nak berebut bilik air ngan sepupu sepapat sbb nak gi semayang raya , pastu sibuk tolong bapak masukkan duit raya dalam sampul ... tapi kat sini ada preparation jamuan raya malam tu .. same-same potong ayam , potong bawang , potong sayur .. wat coeslow .. wat sirap .. kat mesia memenda tu sume makcik-makcik ngan tok buat sebab kami anak-anak dara sibuk slumber party dalam bilik .. try baju raya , try mekap raya , try subang raya .. ( hehe maleh sbnrnye nak melawat dapur sebab ramai sangat dah kat dapur tu , makcik makngah maklong sume ade .. sian tok paneh duk sume kumpul kat dapur .. ahaks ! )

Tapi bile duk sini ... BBQ kena perap sendiri .. rendang kena masak sendirik .. nak kueh raye kena wat sendirik ( sbb tahun ni mak tak pos .. uwaaa ) , pehtu pagi raye gosok baju sengsorang sambil layan era dengar lagu raya .. ( sian jugak kat pengacara era tu tak beraya ngan famili .. ahahaha linda .. kita serupa !! ) muahahah .. satu je tak best kat sini takde bunga api time raye.. tapi takpe aku ingat nak pi beli kat donki hote sok sok lepas skolar masuk .. malam raye bleh main mercun roket .. phiuuuuuuuuuuunnnnn Kabooommm !!! nyehehehe ..

Ish .. sudah lewat malam nampaknya .. walaupun sejak kebelakangan ni aku selalu insomnia .. tapi malam ni aku rase best plak insomnia sbb bleh edit blog ubah MOOD RAYA sket ... cerita ceriti sket .. lagipun ESOK CUTI .. yaabedabeduuuuu !!

Okay la sedara-sedari .. saye minta diri dulu .. ingin melayan blues dengar lagu-lagu sepam raya .. sok sek sok sek .. sadisss ..

Selamat Ari Raye .. Sumerr !!

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami