Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Oct 24, 2004

earthquake pulak

belum habis cerita tokage thypoon yang melanda jepun baru baru ini .. penduduk jepun dikejutkan lagi dengan berita gempa bumi ( jishin ) di daerah niigata , utara negara ini .. sejak semalam jumlah gegaran telah mencapai 224 kali .. dalam tempoh tak sampai 24 jam telah dikenalpasti 15 mati dan lebih 700 cedera ... sekarang keadaan di niigata masih dalam keadaan berjaga-jaga .. dan dikatakan gegaran still akan berlaku bila bila masa dari sekarang ..

dua tahun lepas ade skali jishin kuat kat oita dan pengalaman rase shindo 5 memang menggerunkan ... rase apartment aku bergoyang .. barang-barang yg di letak atas meja jatuh sume .. ape lagi kitorang cecepat lari masuk bawah meja .. mase tu aku ngan sorang kawan kebetulan dia dtg umah .. aaa sebaik muat bawah meja tu .. adela gegar dalam 40 saat camtu .. cho kowakatta yo ..

jishin kat kobe yg paling kuat pernah berlaku pun shindo 8 .. shindo 6 ni ermm kekko taihen ne .. tak dapat aku bayangkan betapa kuatnye jishin kali nih .. jalan retak , tanah runtuh , bullet train lari dari landasan , paip gas bocor dan macam-macam lagi la .. kalau tgk kat tv tu kesan akibat jishin ni rase kesian sangat dgn orang orang yg terlibat .. takut pun ade .. ermm same same la kite doakan sahabat-sahabat di sane selamat .. setahu aku rasenye niigata ngan nagaoka ni memang menempatkan ramai org mesia .. dan memang digelarkan kampung mesia kat sane .. jadi mari lah kita doakan mereka semua selamat ..

Adakah ini juga petunjuk dari Allah ataupun bala yg Allah turunkan kerana murka dengan pelbagai kemungkaran yg kite lakukan .. mari lah teman-teman .. kita fikir-fikirkan ..

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami