Fakhri & Mila

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Muhammad Muadz Hero No.1

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Muhammad Mus'ab Hero No.2

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Muhammad Nukman Hero No.3

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers

Jul 11, 2004

Hisashiburi na weekend

Weekend aku kali ni diisi dengan program bersama muslimat Oita .. hisashiburi ni mengisi kekosongan Sabtu Ahad dengan kak fuza, jaja , ngan amy .. ( awat azie balik awal .. kalo tak leh join skali .. )

Tengahari sabtu bermula la aktiviti kami .. dimulai dengan berkumpul kat umah kak fuza .. sesampai je umah .. masih gelap gelita walaupun kat luar matahari terik dan suhu dah mencapai 32 darjah celcius gurai .. :) hehehhe .. dah siap siap mandi sume .. kami menikmati nasik lemak sambal ' kurang pedas ' kak fuza yang di masak kul 3.00 pagi tadinye ..

Apesal derang makan sambal heiki jek .. aku gak berpeluh peluh .. phuhhh !!!

Selesai 'brunch' .. kami bersiap-siap untuk solat zohor berjemaah .. jaja imam .. ( alhamdulillah .. :) ) sementara tunggu amy bersiap .. perbualan kami diisi dengan tazkirah daripada kak fuza .. tajuknye " Cinta dan Ciri-Ciri Isteri Solehah " .. ahakss !! sume khusyuk je dengar ..

Dalam hati .. " Siapakah yang bakal mengakhiri zaman bujang dulu agaknye .. " .. heheheh ...

Pastu masing-masing bukak Quran dan Tafsir .. bertadarus bersama-sama .. sambil membaca tafsir surah Al-Baqarah ayat 37-69 .. berkisarkan tentang Nabi Musa AS dan kaumnye Bani Israel ... dalam sejam lebih selesai sume .. berehat kejap .. sambil berbual-bual ..

Lepas asar .. bersiap-siap untuk beriadah .. hehehe .. kami berbasikal ke Markyo .. berjaya 'meminjam' basikal seseorang setelah beskal kak fuza pancit tahap nazakk .. selesai membeli bahan bahan nak masak tomyam malam nanti .. ade la salah sorang dari kami terfikir ..

" Dah alang-alang dekat nih .. takde ke yg mengidam ??? " .. heheh memasing faham .. takyah sebut ngidam ape .. ape lagi kalo bukan SUSHI .. heheheh .. jom jom !!! sorang pekena 3 piring je .. malam kang nak pekena tomyam amy plak .. ahaksss !!! Lagipun lepas ni nak beraksi dengan pasukan badminton indonesia yang bakal tiba di Oita University .. :P

Tetiba .. tanpa diundang .. hujan lebat menggila .. ape lagi .. pecutttt tahap tak ingat aaa .. hahaha mottai nai .. pecut pun lenjun jugakkkk .. kelakar giler .. dah alang alang lenjun .. mandi terusss air ujan .. cam bebudak plak rase .. best nye !!!

Pastu terus berkejar ke dai 2 taikukang .. ade perlawanan hebat badminton bersama pasukan indonesia .. hehehe muslimat nengok jek .. aku ngan amy tak sempat join sebab ade tanggungjawab lain yg perlu diselesaikan ... bergegas pulang .. sebaik sempat !!! heheheh ..

Malam semua berkumpul di rumah aku .. sambil pekena tomyam dan ikan bakar ( cam restoran ala thai plak .. ahakss ) .. aku yg paling gembira makan tomyam tu sebab amy saje wat tak pedas sian takut aku takleh makan .. mereka bertiga pueh memecahkan cili api dalam tomyam tu sebab nak kasik rase tomyam sebenar .. hehehe .. tgk video kenduri besday kak fuza .. sambil mengadakan jualan jubah dari IPIJ .. alhamdulillah laku gak 3 helai .. heheheh tima kasih ye jaja ngan amy .. nanti bayar kat kak adi ek ..

Plan nak nengok Soal Hati kecundang bile kul 1 lebih sume dah mamai .. jaja sorang je segar bugar malayan afdlin shaukhi ngan erra fazira kat tv .. aku selamat di alam mimpi yang indah .. kak fuza ngan amy ape lagi .. awal awal dah selamat sampai ke planet pluto agaknye .. hehehe .. kul 4 gurai memasing bangun menunaikan solat subuh dan sambung tidur sampai pukul tuttttt !!!! terpaksa di tutttt kan disitu kerana ia mungkin bakal mengancam keselesaan pihak pihak tertentu .. huhuhuhu ..

Eh .. dah ahad .. cepatnye masa berlalu .. aargghhhh malehnye esok skolah .. kitorang ' brunch ' ngan bihun sup daging yang ' agak pedas ' bersama jus halia ... hihihih .. sambil tu layan video gi hiroshima .. video raya dan sebagainye ..

dan ..............

Berakhir lah aktiviti muslimat Oita minggu ini ... dan amy pun dah selamat sampai kembali Kosen Ariake nye di Kumamoto ken ..

Sekian , wassalam .... :)

No comments:

Post a Comment

Sponsor Kami